فیبریلاسیون دهلیزی به یک نوع ضربان قلب کاملأ نامنظم گویند ،که توسط متخصص قلب تشخیص داده می شود. در این بیماری دهلیزهای قلب درگیر هستند و به صورت طبیعی منقبض نمی شوند.
علایم شایع عبارتند از :
گاهی بدون علامت است
ضربان نامنظم و سریع قلب
تپش قلب یا احساس ضربه سریع در داخل قفسه سینه
سر گیجه، تعریق و درد و فشار در قفسه سینه
تنگی نفس، اضطراب
خسته شدن زودرس به هنگام ورزش
غش کردن (سنکوپ)
پیشگیری :
ترک سیگار و الکل ورزش منظم اگر مبتلا به فشار خون و دیابت هستید درمان صحیح و منظم آن بسیار موثر است
عواقب مورد انتظار :
در حدود نیمی از بیماران میتوان با کمک شوک الکتریکی ریتم قلب را به حالت قبل در آورد ، در بقیه بیماران با کمک دارو می توان علایم را کنترل کرد ولی نکته مهم این است که این داروها باید مادام العمر استفاده گردد.
اهداف درمان :
کنترل تعداد ضربان قلب
پیشگیری از عوارض مهم مثل تشکیل لخته و آمبولی
برگرداندن ریتم منظم قلب
اقدامات درمانی :
آزمایشات تشخیصی شامل : نوار قلب، آزمایش خون برای اندازه گیری سطح خونی داروهای مورد استفاده در درمان .
گاهی ممکن است ریتم فیبیریلاسیون دهلیزی حملهای باشد یعنی گاهی ریتم طبیعی و گاهی ریتم فیبیریلاسیون دهلیزی باشد بنابراین به صورت موقت دچار طپش قلب میشوند و ممکن است هنگام معاینه پزشک و تهیه نوار قلب ، ریتم نرمال باشد در این موارد از هولتر مانیتور 24 ساعته برای بررسی قلب و تشخیص نوع موقت فیبیریلاسیون دهلیزی استفاده میشود.
توصیه ها:
دارو درمانی:
داروهای قلبی را خودسرانه و به طور ناگهانی قطع نکنید داروها به موقع مصرف کنید . در مورد تداخل داروها با موارد غذایی سوال بپرسید. اگر داروهای های ضد لخته یا رقیق کننده خون مصرف می کنید به نکات زیر دقت کنید: هنگام مراجعه به دندانپزشکی ومراکز درمانی به درمانگر خود اطلاع دهید که دارو استفاده می کنید. در صورت بروز خونریزی از بینی ، لثه ، ادرار خونی ، مدفوع تیره رنگ ، تورم مفاصل و یا کاهش سطح هوشیاری حتما به مراکز درمانی مراجعه نمایید. از مصرف خودسرانه دیگر داروها حتما خو.دداری نمایید زیرا خیلی از داروها اثرات داروهای ضد انعقاد را کاهش یا افزایش می دهند.
تغذیه
یکی از موارد مهم و موثر در بیماران قلبی رژیم غذایی است توصیه می شود که :
اگر چاق هستید وزن خود را کاهش دهید ولی از داروهای کاهنده وزن استفاده نکنید .
رژیم کم نمک و کم چربی برای شما مفید است در مورد غذاهایی که نمک زیاد دارند و چربی های اشباع اطلاعات کسب نمایید و چربی و نمک غذای خود را تعدیل نمایید.
فعالیت
فعالیت و ورزش به سلامت قلب کمک می کند . جهت از سرگیری فعالیت ها و همچنین ورزش کردن حتما با پزشک خود مشورت نمایید.